Veľa chýb v druhom polčase nás stálo víťazstvo

16.04.2024 08:39

BKM Junior UKF Nitra - Piešťanské čajočky 66:28 (32:9)
Sládeková 12, Ševčíková 11, Šablatúrová 10, Ottingerová 8, Benčeková 5, Ferraj 5, Filipová 4, Froncová 4, Mariková 4, Jamrichová 2, Majstorović 2

 
BKM Žilina - BKM Junior UKF Nitra 58:49 (25:30)
Ševčíková 15, Ferraj 14, Filipová 7, Mariková 6, Benčeková 2, Ottingerová 2, Adamíčková 1, Šablatúrová 1
 
Jakub Čomaj: "V predposlednom kole sme cestovali na zápasy do Žiliny. V prvom zápase sme nastúpili proti Piešťanským čajočkám, s ktorými sme sa naposledy trápili. Avšak teraz sme nenechali nič na náhodu a od začiatku sme hrali aktívne a s chuťou. Dievčatá si pekne posúvali loptu, čoho dôkazom je, že až 11 hráčkam sa podarilo skórovať. Druhý zápas sme odohrali proti domácej Žiline. Vedeli sme, že ak chceme ešte pomýšľať na postup, tak musíme zvíťaziť. S týmto súperom sme doposiaľ prehrali o 70, 35 a 30 bodov, takže nás čakala náročná výzva. Do zápasu však vstúpili dievčatá nebojácne, nezľakli sa vysokého súpera a dokázali s ním držať krok. V druhej štvrtine sme si vytvorili menší náskok vďaka agresívnejšej obrane a rýchly protiútokom. Do druhého polčasu sme vstúpili šnúrou 7:0 a náš náskok bol zrazu 12-bodový. Vtedy ako by sme sa s výsledkom uspokojili a začali sme robiť chyby, ktoré sme dovtedy nerobili. Súper to využíval a postupne sťahoval náš náskok. Ešte 4 min pred koncom bol stav vyrovnaný, no záver zápasu nám nevyšiel. Táto prehra nás veľmi mrzí, pretože Žilina bola v ten deň zdolateľná.
Dievčatá sa každým tréningom a zápasom zlepšujú, za čo im patrí pochvala. Opäť dokázali, že ak robia to čo majú a nerobia zbytočné chyby, tak dokážu potrápiť a prinajlepšom aj zdolať silnejšieho súpera."