Kadetky si z Košíc víťazstvo neodniesli

25.02.2020 16:04

Kadetky odohrali cez víkend dva zápasy v Košiciach. V skupine o 1-8. miesto to bol ich prvý výjazd na východ Slovenska. Odohrali výborný prvý polčas proti Young Angles, avšak na víťazstvo to nestačilo a  s CBK sme si pripísali nešťastnú dvojbodovú prehru. 

YOUNG ANGLES U17 Košice - BKM JUNIOR UKF Nitra
76:36 (27:31)

Gažiová 1, Brázdilová 11, Svoradová 10, Matejová 6, Vágaiová 3, Rybárový H. 3, Matejková 2,

CBK MINIBUSEUROPA Košice - BKM JUNIOR UKF Nitra
57:55 (27:28)

Svoradová 22, Gažiová 22, Brázdilová 4, Vágaiová 3, Matejová 2, Sorádová 2,

"Vo víkendových zápasoch sme chceli uspieť aspoň v jednom. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Oba výsledky zodpovedajú našej momentálnej sile. V zápase s Young Angels sme prvý polčas hrali dobre, v obrane aj útoku to bol solídny výkon. Bol to fyzicky náročný zápas, čo sa prejavilo v druhom polčase. Po zranení Terez sme úplne vypadli z tempa, nedokázali sme udržať loptu a z toho plynuli ľahké koše Košíc.

Ani v nedeľnom zápase s CBK to nebolo z našej strany ideálne. Hoci dievčatá bojovali, na víťazstvo to nestačilo. Stratili sme až 24 lôpt, čo je hrozne veľa. Aj v závere sme mohli zápas strhnúť na našu stranu, no znova sme doplatili na zbytočné chyby.

Hra vychádza z kvality herných činností a to všetko vo veľkej rýchlosti. Treba priznať, že sme v týchto ukazovateľoch zlyhali. Druhým faktom je naozaj úzky káder. Ak prestriedame hráčky zo základnej rotácie, na našej hre je to poznať. To je však realita a my sa s tým musíme vyrovnať. V ďalších zápasoch sa musíme zlepšiť."
P. Horička - tréner