Mladé ženy v dramatickom zápase porazili Žilinu a ml. žiačky Lučenec

12.10.2020 09:15

Mladé ženy U23

BKM Junior UKF Nitra - BKM Žilina
66:53 (27:28)
Brázdilová 16, Šuňová 11, Gažiová 9, Didová 8, Očadlíková 6, Matejová 6, Kovalenke 5, Sanislóová 2, Matejková 2, Gelnarová 1,

Družstvo  Žiliny prišlo v menejpočetnej zostave, avšak fyzicky dobre pripravné.  Zápas sa od začiatku  vyvíjal vyrovanane pre obe družstvá. Aj keď po prvej štvrtine  sme si vytvorili päť bodový náskok. V druhej štvrtine sa Žilina  hecla a tento náš náskok zkresala.  Na polčas sa dostali do jednobodového vedenia. Hneď od začiatku tretej štvrtiny sme dokázali  stav vyrovnať. Naše družstvo v tejto desaťminútovke potiahla najmä Terez  Brázdilová, ktorá zaznamenala tri trojky, tromi trojkami sa v zápase blisla aj Rebeka Gažiová. Treba však povedať z pohľadu diváka, vkon nášho družstva bol kolektívny a vidieť, že dievčatá sú spolu čoraz viac zohraté. Mnohokrát sme úspešne zakončili po prihrávkovej kombinácií.  Po tretej štvrtine sme vyhrávali o tri body 43:40. Vyzeralo to  na drámu až dokonca zápasu, ale do štvrtej štvrtiny sme vsúpili veľmi dobre. Zatlačili sme v obrane a získavali lopty. Tu družstvo hralo kolektívne v obrane aj v útoku a ukazovalo sa to na výsledku. Náskok postupne narastal, aj keď sa to Žilina snažila ešte zvrátiť, desaťbodoý náskok sme udržali a záverečnou trojkou Emi Očadlíkovej sme vyhrali zápas o trinásť bodov.  

P. Horička: "Nebol to ľahký a jednoznačný zápas, ako tomu napovedá výsledok. Hrali sme proti skúsenejšiemu a fyzicky dobre disponovanému družstvu. V prvej štvrtine sme sa postupne rozbehli ale nedokázali sme ich udržať na dištanc. Žilina v II. štvrtine otočila skóre a až do konca III. štvrtiny sa  obe družstvá sa striedali vo vedení. Hlavne v obrane nám chýbala spoľahlivosť, nechávali sme im veľa priestoru. V poslednej štvrtine sme hrali konečne tvrdšie a definitívne ich zlomili. Treba povedať, že sa stále  v tejto súťaží učíme, veď pre polovicu družstva je to skok o dve kategórie. Víťazstvo má preto svoju cenu, za bojovnosť si ho dievčatá zaslúžili."

 

Mladšie žiačky U13

AKAPO Lučenec - BKM Junior UKF Nitra
41:43 (22:18)
Hrnčiariková 16,Buchová 16,Takáčová 1,Vnučková 6,Korecová 4,

 

AKAPO Lučenec - BKM Junior UKF Nitra
42:57 (19:27)
Hrnčiariková 16, Buchová 21, Takáčová 7, Vnučková 11, Chovancová 2

M. Takáč: "Do Lučenca sme išli s veľkou neznámou lebo súpera sme z minulého roku nepoznali. Preto sme si dali za cieľ dôsledne brániť čo nám vychádzalo napriek tomu, že sme nazbierali pomerne veľa faulov. V útoku sme nemali vysokú úspešnosť streľby ale ani súper, preto skóre narastalo pomaly a  skórovali sme najme z rýchlych prechodov a hry jeden na jeden.  V postupnom útoku sa nám nedarilo, pretože  neboli sme schopní si vypracovať čisté  strelecké pozície.  Do druhého polčasu sme išli s mankom štyroch bodov, prestriedali sme a v úvode druhej časti sme sa dostali do vedenia o 8 bodov a vedenie sme si udržali až do dramatického konca, kde nám už evidentne dochádzali  sily. Druhý zápas nám vyšiel oveľa lepšie a koncentrovaným výkonom v obrane a skórovaním, hlavne po získanej lopte sme si vytvorili pohodlný náskok, ktorý sme si udržali až do záveru stretnutia. Napriek niekoľkým sporným situáciám, obe družstvá podali sympatický výkon. Ďakujem dievčatám za zodpovedný výkon, kde museli znášať tlak od súperov, ale nezvyčajne aj od rozhodcov, ktorý zasahovali do hry nie len svojim rozhodovaním, ale aj verbálnym spôsobom ovplyvňovali herný výkon našich hráčok."