Nadstavbu sme začali víťazstvami

05.02.2024 07:50

Vonku aj doma sme porazili Trnavu

Zápasy s BK AŠK Slávia Trnava majú vždy zvlášny náboj.  Práve toto družstvo máme ako " dvojičku" v nadstavbovej časti o  1. - 8. miesto. Prvé dvojzápasy sme zvládli na výbornú.
V sobotu sme nastúpili na palubovke súpera a prvý polčas nám naznačil, že ak nepoľavíme dotiahneme zápas do víťazného konca.
 
BK AŠK Slavia Tranava - BKM Junior UKF Nitra 19:35 (35:68)
Stejskalová 4, Jankovičová  5, Šafáriková 14, Fogelová 2, Korecová 9, Takáčová 26,Kozelova 6, Podobová 2,
 
V nedeľu sme toto isté družstvo privítali na domácej palubovke a na konto sme si pripísali druhú výhru.

BKM Junior UKF Nitra - BK AŠK Slavia Tranava  71:51 (39:30)
Stejskalová 8,Jankovičová 4, Šafáriková 24, Fogelová 8, Korecová 6, Takáčová 11,Kozelova 10,
 
Vyjadrenie M. Takáča po zápasoch (tréner): "V sobotu sme nastúpili do prvého zápasu nadstavby proti dobre známemu súperovi z Trnavy.  Od úvodu  zápasu hráčky dodržiavali taktické pokyny a boli disciplinované v obrane. Súperom sme tak skomplikovali zakončenie a odrazilo sa to na ich úspešnosti  streľby. Hráčky Trnavy nám v dvoch štvrtinách nastrieľali len 4 a 5 bodov. Čo nás teší je to,  že dievčatá si vlastnou kreativitou vytvorili niekoľko pekných herných kombinácii s úspešným zakončením.  Na koniec sme mali radosť nie len z  výsledku ale aj predvedenej hry.
Odvetný zápas našej dvojičky v nadstavbe sa odohral hneď na druhý deň v nedeľu. Boli sme síce povzbudení víťazstvom zo soboty ale vedeli sme, že  potvrdiť predchádzajúci výkon bude náročné a to sme prízvukovali už na začiatku stretnutia.  Od úvodu to bol vyrovnaný výkon, napriek tomu sme boli úspešný v koncovke a vytvorili sme si niekoľko bodový náskok. V druhej štvrtine sme doplácali na nekoncentrovanosť v obrane, z čoho sme nachytali zbytočné fauly. Súper sa na nás dotiahol a začal diktovať hru. Po našom oddychovom čase sme sa opäť prebrali a začali sme tlačiť na rozohrávku súpera, kde sme  získali lopty a šnúrou niekoľkých bodov,  sme sa opäť vrátili do vedenia. V ďalšej časti hry sme už museli opatrne striedať lebo naše hračky boli ozdobné tromi či štyrmi faulami. Priebeh zápasu bol podstate vyrovnaný, každú štvrtinu sa nám podarilo vyhrať, a tak si vybudovať bezpečný náskok.  Posledné minúty  zápasu sme už len kontrolovali hru. Opäť nás výsledok teší a samozrejme sme boli spokojný aj s herným prejavom družstva."