Naše najmenšie súčasťou regionálneho kola SBA Minibasketshow

10.03.2020 08:50

Naše najmenšie dievčatá, ktoré trénujú v rámci našich prípraviek na štyroch školách v Nitre, sa spoločne zúčastnili 3. regionálneho kola Minibasketshow, ktoré sa konalo 5.3.2020 v Piešťanoch. Súťaž Minibasketshow nie je len o hraní basketbalu na 2 koše. Podstatnú úlohu v ňom zohrávajú súťaže, v ktorých si deti môžu otestovať nielen basketbalové zručnosti (prihrávky, dribling, streľba a beh agility).

Turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev, ktoré boli rozdelené do 2 skupín. Na úvod treba podotknúť, že na turnaji sme boli ako jediné dievčenské družstvo.

Postupne sme sa v skupine stretli s družstvami z Prievidze, Serede a Považskej Bystrice. Vo všetkých 3 zápasoch sme narazili na čisto chlapčenské družstvá a tak naše dievčatá nečakalo nič ľahké. V niektorých súťažiach sa nám proti silným súperom podarilo vyhrať, no na celkové víťazstvo to nestačilo.

Naše dievčatá v prípravkách trénujú len od septembra a tak sme boli zvedaví ako sa im bude dariť. To, že sa nám nepodarilo vyhrať je nepodstatné, podstatné je, že sa dievčatá zabávali a tešili sa z basketbalu. Dúfame, že im tento elán vydrží čo najdlhšie a veríme, že po tejto novej skúsenosti budú s basketbalom pokračovať ďalej v ďalších rokoch.

Čerešničkou na torte bola autogramiáda, ktorej súčasťou boli extraligové hráčky Piešťanských Čajok.

Dievčatá odchádzali domov spokojné a šťastné a už teraz sa tešia na ďalší ročník.

(autor článku: J.Čomaj)