Postup na Majstrovstvá Slovenska

17.04.2023 07:36

Postup na Majstrovstvá Slovenska

v tomto znení sa niesol  víkend.

Rozhodujúci dvojzápas medzi nami a družstvom z Trnavy odohrali naše žiačky v sobotu doobeda. Vedeli sme, že to nebude ľahké a  musíme bojovať, avšak zodpovednosť a nervozita nám zväzovala ruky. Naša hra nebola to čo máme natrénované. V prvom zápase sme poľahli dostávali koše a ak nie hneď z prvej súperovej šance, tak po doskoku a následnom dostrelení. Tak ako sme koše dostávali, tak my sme mali problém so zakončením a presadením sa do koša. Prvý polčas sme prehrali o 13 bodov a všetci dúfali, že sa naspäť do zápasu vrátime v druhom polčase, avšak na menej ako 10 bodov sme sa súperovi nepriblížili.

BKM Junior UKF Nitra - BK AŠK Slavia Tranava  36:46 (16:29)
Takáčová 11, Stejskalová 10, Korecová 6, Fogelová 4, Podobová 3, Šafáriková 2 

V druhom zápase, aj keď  znovu náš herný prejav nebol taký ako by mal byť, tak dievčatá si uvedomili, že sa začína od stavu 0:0 a ak chcú pomýšľať o postup na Majstrovstvá Slovenska, tak treba začať hrať a bojovať. V druhom zápase jednoznačne treba vyzdvihnúť a pochváliť Stelu Jankovičovú, nakoľko po netrénovaní a s chorobou sa rozhodla zasiahnuť do zápasu a bola našou kľúčovou  hráčkou a rozhodujúcim faktorom  víťazstva. 

BKM Junior UKF Nitra - BK AŠK Slavia Tranava  50:39 (18:19)
Stejskalová 13, Jankovičová 9, Šafáriková 9, Fogelová 3, Korecová 5, Takáčová 4,Bírová E. 3, Podobová 2, Bírová L. 2,


Takto fandili naše družstvá. Ďakujeme.
Tromi  výhrami proti súperovi z Trnavy sme si zabezpečili postup na Majstrovstvá Slovenska  v kategórií Žiačky z druhého miesta v skupine Západ.

Tréner M. Takáč: "Do druhého kola play-off o postup na majstrovstvá Slovenska sme si z Trnavy priniesli dve víťazstvá. Napriek tomu dievčatá nastúpili do zápasu s obavami o výsledok, čo im zväzovalo  ruky a náš herný prejav nebol vôbec dobrý.  Súper vycítil príležitosť a od úvodu sa ujali vedenia a 10 bodový náskok si udržali až do záveru prvého zápasu. Do druhého stretnutia nastúpila Stella, ktorá pre chorobu nemala vôbec hrať a stala sa rozdielovou hračkou, podržala nás v obrane aj v útoku. Tešíme sa z víťazstva  a gratulujem dievčatám k postupu. Treba vyzdvihnúť aj húževnatosť súperiek, ktoré nepredali svoju kožu lacno a výborne sa pripravili. No my pokračujeme ďalej v práci, aby sme naladili formu na finálový turnaj."

 

V PLAY - OFF DOMA VÍŤAZNE

 Hneď po zápasoch kedy sme boli všetci na ihlách odohrali domáce play-off zápasy aj St. mini.

Treba vyzdvihnúť, že na dievčatách je vidieť neustáli progres v herných činnostiach a zaslúžene vyhrali oba zápasy.

 

BKM Junior UKF Nitra - BKM Petržalka  47:30 (28:12)

Kopčeková 12, Mariková 10, Ševčíková 8, Filipová 4, Dömöšová 4, Ottingerová 3, Benčeková 2, Ferraj 2, Sládeková 2
 
BKM Junior UKF Nitra - BKM Petržalka  36:24 (22:15)
 

Ferraj 10, Ševčíková 6, Mariková 5, Adamíčková 4, Filipová 4, Kopčeková 3, Benčeková 2, Ottingerová 2

Tréner J. Čomaj: "Ak sme chceli postúpiť do boja o 5. miesto, museli sme v obidvoch zápasoch zvíťaziť, čo sa nám nakoniec aj podarilo. Úvod prvého zápasu nám vyšiel vynikajúco, po prvej štvrtine sme vyhrávali 15:1. Postupne sme si vybudovali až 21 bodový náskok a s prehľadom sme doviedli zápas do úspešného konca. V druhom zápase sme sa však so súperom trápili. Nedokázali sme premeniť jasné pozície spod koša, a v obrane sme dovolili súperovi poľahky skórovať. Síce sa dievčatám moc nedarilo, ale aj tak sme dokázali zvíťaziť. Dievčatá musíme pochváliť za predvedené výkony. Ak sa im aj miestami nedarilo, tak sa to snažili vynahradiť veľkou bojovnosťou.  Tieto 2 víťazstvá nás posúvajú do boja o 5. miesto proti Slovanu Bratislava. Prvý dvojzápas sa uskutoční 29.4. v Bratislave."