Prvá "MIKRO BASKET SHOW"

12.11.2019 00:00

Basketbal nás spája

Túto sezónu sme sa rozhodli pre novú formu našich basketbalových prípraviek. Predtým sme otvárali jednu prípravku,  ktorá mala tréningy na ZŠ na Hôrke. Avšak v dnešnej dobe neustáleho naháňania a zhonu sme chceli rodičom, ktorí by chceli dať svoje dieťa na basketbal, uľahčiť situáciu a dochádzanie na tréningy. Práve preto sme sa rozhodli otvoriť basketbalové prípravky aj v rámci školských krúžkov.   Podarilo sa nám to na  troch školách: ZŠ Beethovenová, ZŠ Tulipánová a ZŠ Škultétyho, plus samozrejme tréningy stále prebiehajú aj na ZŠ na Hôrke.

Dievčatá a teraz už aj malé basketbalistky sa stretli v rámci svojich škôl na prvých tréningoch koncom septembra.  Poctivé trénovanie, pod vedením našich trénerov je jedna vec, ale k basketbalu patria aj súťaže, hra a čo je pri deťom najdôležitejšie, je to, aby ich to bavilo.

Rozhodli sme sa zorganizovať prvú „MIKRO BASKET SHOW“ a v utorok 12.11.2019 sme sa všetci spolu zišli na ZŠ na Hôrke. 
„Neviem či slovko „mikro“ je to správne, pretože telocvičňa bola plná nádejných malých basketbalistiek a ich rodičov a som naozaj rada, že sme sa zišli v takom veľkom počte. Na dievčatách bolo vidieť trošku obavy z toho čo ich čaká, ale aj radosť, nadšenie a očakávanie“ prezradila Zdenka Olšanská.

Mikro basket show bola rozdelená do troch blokov. Prvá časť mala poukázať na to, že každý z nás sa chce zlepšovať. Preto sme pre dievčatám pripravili štyri aktivity, kde si vyskúšali svoju rýchlosť, presnosť, koordináciu a ako ďaleko dokážu skákať. Ich najlepšie výsledky sme napísali na diplom.
„Týchto spoločných tréningov plánujeme zorganizovať ešte niekoľko. Dievčatá majú výsledky najlepších časov, skoku do diaľky a úspešných košov zaznamenané na diplome. Chceme, aby dievčatá mali radosť z toho, ako sa zlepšujú a aký je ich progres. Basketbal je kolektívny šport, ale tu dievčatá videli, že každá jedna bojuje aj sama za seba a veríme, že sme ich motivovali, aby sa krôčik po krôčiku zlepšovali.“

V dievčatách sa nezaprela zdravá súťaživosť. V druhej časti si zmerali sily v družstvách a bojovali za svoju školu.   V štafetových súťažiach a prihrávkach každý chvíľku, ťahal pílku.  „Pri týchto súťažiach sa nedalo neusmievať.  Občas mi nabehla aj husia koža z tej nefalšovanej radosť, snahy dievčat zabojovať a neskutočného povzbudzovania.“

Nakoniec sme si zahrali turnajovým spôsobom každý s každým basketbal.  „Na to, že sme len na začiatku trénovania, padlo dosť košov, občas ten basketbal pripomínal hádzanú alebo beh s loptou, teraz, ale na tom vôbec nezáležalo, že sa nehralo úplne podľa basketbalových pravidiel. Dôležité bolo, aby si to malé basketbalistky užili. Ja dúfam, že dievčatám sa akcia páčila a  nabudúce  sa stretneme ešte vo väčšom počte. Zároveň by som chcela poďakovať rodičom, že svoje ratolesti  prišli podporiť a povzbudiť a aj všetkým zanieteným trénerom, bez ktorých by to nešlo.“ BKM.