Šamorín bol nad naše sily

09.03.2023 07:37

Mladšie mini

V stredajšej dohrávke sme vedeli, že nás čaká ťažký súper. V 1. kole súťaže mladších mini sme na ich palubovke prehrali viac ako o 50 bodov, preto sme vedeli, že jednoduché to nebude.  Dievčatá tak aj nastúpili do prvého zápasu. 
Bojazlivo a ustráchane.
V prvom zápase sa nám vydarila až posledná štvrtina. Druhý zápas, aj keď sme prehrali, tak náš výkon bol omnoho lepší.
Nedá sa nám ale nepoznamenať jeden fakt zo zápasu. V prvom rade súper bol od nás lepší vo všetkých herných činnostiach a zaslúžene vyhral, k čomu súperovi gratulujeme.  Nás len mrzí, že v kategórií ako je súťaž ml. mini, kedy sa dievčatá učia, sa "preskakuje" typ obrany, ktorý je v tejto súťaži povolený.
 

BKM JUNIOR UKF NITRA - ŠBK ŠAMORÍN
7:38

Maríková 1, Filipová 4, Šinglarová 2,

BKM JUNIOR UKF NITRA - ŠBK ŠAMORÍN
28:42

Bednárová 2, Maríková 4, Ottingerová 4, Šinglarová 2, Šablatúrová 4, Pappová L. 2, Ondrušková 2, Filipová 8,

Trénerka Eliška Dobošová: "Dnes dievčatá odohrali zápasy po veľmi dlhej hracej pauze, a to rovno proti lídrovi minibasketbalovej ligy - skúsenému Šamorínu. V prvom zápase sme sa ťažko a pomaly dostávali do riadneho basketbalového tempa. To sa nám podarilo až v poslednej štvrtine prvého zápasu. V druhom zápase baby predviedli parádny výkon. Bojovali o každú loptu, nebáli sa prevziať zodpovednosť a prekonávali často náročnú viacnásobnú obranu. Stále však musíme trénovať uvoľňovanie, obranu a najmä prihrávky, ktorých nepresnosť nám spôsobila pár košov od súpera. Čo nám však robí radosť je progres, ktorý u dievčat sledujeme od zápasu k zápasu. Už sa tešíme na budúcu sobotu."