Staršie mini a ich tri víťazstvá

02.11.2023 07:50

Cez  víkend mali naše staršie minižiačky náročný víkend. Najprv sme v sobotu hostili turnaj, na ktorom odohrali dva zápasy a v nedeľu cestovali do Žiliny na jeden zápas.
Na domácom turnaji sme v prvom zápase dokázali poraziť Piešťanské Čajočky, aj keď dievčatám trošku dlhšie trval rozbeh do zápasu a v druhom zápase sme dokázali zvíťaziť  nad družstvom z Trečína, kde hráčky trenčína boli fyzicky zdatnejšie s tým, že na svojej súpiske majú šesť hráčiek o rok starších.

  

BKM Žilina - BKM Junior UKF Nitra   24:46
Bednárová 11, Pašková 7, Filipová 10, Ondrušková 4, Maríková 10, Šablatúrová 2.

Piešťanské Čajočky - BKM Junior UKF Nitra 42:51
Šinglárová 11, Pašková 10, Maríková 8, Ottingerová 6, Filipová 6, Jamrichová 4, Šablatúrová 2, Babiakova 2, Ondrušková 2.

BKM Junior UKF Nitra - BK AS Trenčín 48:46
Žákovičová 14, Filipová 10, Pašková 8, Šinglarová 4, Jamrichová 3, Šablatúrová 3, Bednárová 2, Ondrušková 2, Ottingerová 2.

Eliška Dobošová - trénerka: "Máme za sebou náročný, no krásny basketbalový víkend. V sobotu sme odohrali prvý domáci turnaj, v ktorom sme porazili aj Piešťanské Čajočky, aj baby z Trenčína. Oba zápasy boli napínavé, vyrovnané, no vďaka našej koncentrácii a peknej obrane sme závery zápasov výborne zvládli a dotiahli v sobotu do víťazného konca. V nedeľu sme vycestovali na zápas do Žiliny. Po ťažkopádnejšom úvode sme však v druhom polčase Žilinčankám dali zabrať a zaslúžene sme vyhrali o 20 bodov. Naša hráčka - Ninka - tak oslávila nedeľné 10-te narodeniny víkendovým trojnásobným víťazstvom. Po namáhavých zápasoch nás čaká krátky prázdninový oddych, no a my pevne dúfame, že nás bude čakať týchto radostných víkendov na výhernej vlne stále viac."