Staršie mini na Majstrovstvách Slovenska

07.07.2020 08:18

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY
Staršie minibasketbalistky
3.-5.7.2020

 
Posledné súťažné zápasy sme odohrali začiatkom marca - presne 07.03.2020 proti Piešťanským Čajočkám. Potom súťaž zastavila pandémia koronavírusu, nakoniec sa ale rozhodlo, že mládežnícke súťaže budú poznať svojich víťazov a súťaž sa  dohrá finálovým turnajom v Košiciach.
V priebežnej tabuľke "západ" sme sa po poslednom zápase nachádzali na tretej priečke. Po vytvorení a spojení súťaží Západ a Východ sme na finálový trunaj sme nastupovali zo siedmeho miesta a v piatok nás čakal prvý zápas proti družstvu MBK Ružomberok (nasedené družstvo z druhého miesta).
 
MBK Ružomberok - BKM Junior UKF Nitra
72:35
"Do zápasu v Ružomberkom sme nastúpili veľmi dobre, výborne  sme  bránili. O čom svedčí aj výsledok prvej štvrtiny 10:9, v druhej štvrtine sme za minútu dostali 10 bodov po chybách v rozohraní. Súper nás tvrdou obranou nepustil do zakončenia a my sme chybovali  v obrane. V tretej časti sa obraz našej hry nezlepšil napriek snahe dievčat sme už nedokázali hrať vyrovnanú partiu. V poslednej štvrtine Ružomberok prestriedal lavičku, preto sme poslednú štvrtinu vyhrali o 2 body. Treba uznať kvalitu súpera, mal vyrovnanejší káder a priniesol si viac ako 24 hráčok."
 
 Turnaj sa hral vyraďovacím spôsobom - systémom pavúka - kto vyhrá postupuje vyššie a vyššie. Nás čakal v sobotu súboj o 7.miesto proti družstvu ŠŠK Basket St.Ľubovňa.
 
BKM Junior UKF Nitra - ŠŠK Basket St.Ľubovňa
64:24

"Do zápasu proti Starej Ľubovni sme nastúpili po krátkej regenerácii ako to už na turnajoch býva. Opäť sme kládli dôraz na obranu. V útoku sme trpeli nízkou  úspešnosťou streľby, napriek tomu sa chytila Tamara a dosialhla v zápase 23b. Po prvej štvrtine sme viedli o 10 bodov, v druhej dievčatá výborne zahrali a navýšili náskok. V druhej časti mali dievčatá za úlohu vyskúšať si postupný útok a využívať viac prihrávok. Čo sa nám moc nedarilo a náskok už tak rapídne nenarastal. Ďakujem dievčatám za sympaticky výkon."

"Týmto by som chcel poďakovať dievčatám za výkon na finálovom turnaji a celoročnú prácu, napriek situácii kedy sme nemohli  trénovať. Prajem vám príjemný oddych samozrejme aktívny a vidíme sa čoskoro opäť tréningovom procese." M. Takáč

 Konečné poradie turnaja MSR - staršie mini
         Young Angels Košice U12
          MBK Ružomberok
          ŠBK Šamorín
          MBK Stará Turá
         CBK Minibuseuropa Košice
          AKAPO Lučenec
          BKM Junior UKF Nitra
          ŠŠK Basket St.Ľubovňa

Najlepšou hráčkou nášho družstva bola: Tamarka Buchová (vpravo dole č. 19)


Tamarka Buchová