Sústredili sme sa na Skalke

21.08.2020 15:01

Po týždennom kempe nás opäť čakal týždeň strávený spoločne. Tentokrát  ale v stredisku na  Skalke. Toto stredisko, ktoré je známe hlavne vďaka svojmu využitiu v zimných mesiacoch ponúka na začiatok našej prípravy skvelé možnosti na odštartovanie kondičnej časti.

Družstvá žiačok, mladších žiačok a naše minibasketbalistky od nedele do piatku trávili čas spolu. Tréningové procesy prebiehali tak vonku, ako aj v telocvični, ktorú areál Skalka ponúka. Najstaršie družstvo – žiačky - si odtrénovalo aj silové tréningy v posilňovni. Počasie nie vždy bolo ideálne, ale nebolo to také hrozné, aby nás to zastavilo v našom tréningovom procese. Ako sa hovorí: „Neexistuje zlé počasie, len zle oblečený športovec.“

Počas týždňa sme odohrali zápas so Starou Ľubovňou, ktorú dokázali naše žiačky poraziť. Bol to prvý prípravný zápas po dlhej dobe, v ktorom skôr išlo kondičné zameranie ako technické. Areál Skalka okrem krásneho prostredia na beh  a naháňanie sily do nôh, ponúka aj bazén. Wellness si užilo každé jedno družstvo a zregenerovalo na ďalšie tréningy.

Pre nás trénerov je samozrejmosť 100% nasadenie na tréningoch, ale sústredenie má aj druhý rozmer. Basketbal je tímová hra, a bez toho aby fungoval tímový duch, to na ihrisku proste nejde.  Týždeň v inom prostredí ako sa bežne trénuje, ťažké tréningy, skoré vstávanie, boľačky a svalovica, vykecávanie na izbe, malinké pofrflanie na trénera :),  to všetko dievčatá spojilo a  dalo dohromady.  Aj touto cestou snažíme utužovať kolektív. Znovu ako sa hovorí: „Jeden za všetkých, všetci proti trénerovi“ :)  Súhra kolektívov prebehla aj v rámci spoločného kultúrneho programu, ktorý bol štvrtok večer. Mini vytvorili básničku, mladšie žiačky si ho odtancovali a žiačky nám ukázali rôzne druhy športov. Odreagovali sme sa aj pri bowlingu.

Tréningy prebiehali 3-4x denne od kondičných (vytrvalostných, výbušnosť...), cez koordináciu, strečingové cvičenia, posilňovanie.  Pre mnohé hráčky z nášho klubu toto nebola prvá skúsenosť s takouto formou záťaže tréningového procesu, ale čo nás najviac teší, sústredenia sa zúčastnili už aj dievčatá z našej minuloročnej prípravky.

Prinášame Vám zopár fotiek. Ešte týždeň pokračujeme v príprave a potom spolu zo začiatkom školského roka prechádzame na náš štandardný režim. Rozvrh tréningov si môžete pozrieť tu:Tréningy