Úspešný zápas st.mini. Žiačky rozhodli v posledných sekundách

28.03.2023 07:48

Staršie mini

BKM Petržalka - BKM Junior UKF Nitra     40:19 (16:7)

Ferraj 5, Filipová 5, Dömöšová 3, Kopčeková 3, Šablatúrová 2, Mariková 1
 
BKM Petržalka - BKM Junior UKF Nitra     27:45 (4:19)
Kopčeková 14, Ferraj 13, Ottingerová 8, Filipová 5, Šablatúrová 3, Dömöšová 2
 
Jakub Čomaj: "V prvom dvojzápase nadstavby o 5.-8. miesto sme mohli vidieť dva odlišné výkony našich starších mini. V prvom zápase sme pôsobili vlažne, nepremieňali sme jasné strely spod koša, zle sme bránili, a keď k tomu pripočítame 18 nedaných trestných hodov, tak sme nemohli pomýšľať na víťaztvo. Druhý zápas však už bol o inom. Výborne sme zachytili vstup, nedovolili sme súperovi takmer nič a razom sme vyhrávali po prvom polčase 4:19. V tomto trende sme pokračovali aj naďalej a postupne sme si vytvorili 26 bodový náskok, ktorý súper dokázal v závere skresať. 
Dievčatá treba pochváliť za bojovnosť a nasadenie v druhom zápase. Aj keď sa im prvý zápas nevydaril, tak sa nevzdali a snažili sa odčiniť výkon z prvého zápasu. Na lavičke sa navzájom motivovali, podporovali, povzbudzovali a spolu tak tvorili jeden tím.
Takisto musíme poďakovať aj rodičom, ktorý merali cestu do Petržalky a neustále naše dievčatá povzbudzovali.
Odvetné zápasy proti Petržalke odohráme po Veľkej Noci doma v sobotu 15.4."
 
 

Žiačky

BK AŠK Slavia Tranava -  BKM Junior UKF Nitra 29:49 (19:26)

 BK AŠK Slavia Tranava -  BKM Junior UKF Nitra 40:41 (23:14)

 Stejskalová 21, Šafáriková 17, Takáčová 23, Fogelová 2, Korecová 11, Jankovičová 2, Podobová 6, Bírová L. 2 , Kozelova 6
 
M. Takáč: "

V sobotu sme vstúpili do prvého kola play-off zápasov o postup  na finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska. Tešíme sa z víťazstva v oboch zápasoch a sme  o krok bližšie k dosiahnutiu nášho cieľa. Čakali sme ťažké zápasy čo sa aj potvrdilo. Na prvý zápas sme nastúpili koncentrované, výborne sme bránili, dostali sme sa do vedenia a potom  sme už  kontrolovali celý zápas. Na druhý zápas sme nastúpili v predstave, že sa super porazí sám. Od úvodu sme dobre nebránili a súper nás porážal vo všetkých herných činnostiach. V druhej časti hry sme začali sťahovať náskok súpera, ale ani raz sme sa nedostali do vedenia. Na záver sme sa dotiahli na rozdiel 2 bodov a v posledných sekundách zápasu sme strelou v poslednej sekunde strhli víťazstvo na našu stranu. Ukázala sa sila tímu. Gratulujeme dievčatám. Teraz nás čaká oddychový  turnaj v Prahe, a potom odveta doma s Trnavou, kde musíme potvrdiť tieto víťazstva."